Timo design® zero waste márkáról

----------------------------------------------

Major-Megyeri Tünde a Timo design® zero waste márka megálmodója, tulajdonosa, a termékek tervezője és készítője is egyben.

A márka 2015-ben született, fő profilja egyedi menstruációs bugyik és mosható női betétek gyártása.

 

Tünde a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus szakon. Évekig egészségügyben (központi laboratóriumban végzett különféle vérvizsgálatokat), illetve vegyiparban dolgozott. Fő szakterülete a hematológia és a mikrobiológia. Kutatóként, közös munka keretén belül ismerkedett meg Magyarország vezető endometriózis specialistájával, akitől sokat tanult nőgyógyászati vonatkozásban is. Ezáltal nemcsak készítőként, hanem egészségügyi szakemberként is van rálátása ezen női intimhigiéniás termékek egészségvédelemben játszott kiemelkedő szerepére.

A Timo design® mosható menstruációs termékek kis szériában, nagy odafigyeléssel, szívvel-lélekkel készülnek, kiváló minőségben. Innovatív textilek felhasználásával a lehető legnagyobb komfort eléréséért, illetve hogy a termékek strapabíróak, tartósak legyenek.

A Timo design® jogvédett márka egész Európában.

 

Egyre több hölgy tér át az egyszer használatos menstruációs eszközökről a hulladékmentes intimhigiéniás termékekre (menstruációs bugyi, mosható női egészségügyi és tisztasági betét).

Menstruációs tények és számadatok: egy nő élete során átlagosan 3000 napot, azaz több mint 8 évet menstruál. Ez idő alatt kb. 12 ezer eldobható intimhigiéniás terméket (tampont vagy betétet) használ el, ami körülbelül 150 kg hulladékot jelent fejenként. Érdemes tehát megismerkedni a hulladékszegény és egészségesebb alternatívákkal.

Miért fontos mindez? A menstruációs termékek 90%-a műanyag: egyetlen betét annyi műanyagot tartalmaz, mint négy nejlonszatyor. Vagyis ha a környezettudatosságról és az általunk termelt hulladék csökkentéséről van szó, elkerülhetetlen beszélni róla.

 

Zero waste menstruációs eszközök:

1. Mosható betét

Az eldobható betétek egészségtelenek, környezetszennyezőek, és a tamponhoz hasonlóan rengeteg soha le nem bomló szemetet termelünk velük: műanyagból készülnek, klórozással fehérítik őket, továbbá a zselét amit tartalmaznak, túlnyomórészt kőolajszármazékokból állítják elő. Ráadásul a nedvszívó képességért felelős nátrium-poliakrilát vegyület rendkívül mérgező; belélegezve, bőrrel érintkezve, lenyelve súlyos egészségkárosodást okozhat. Egyes kutatások szerint negatívan befolyásolhatja a női ciklust; elnyújthatja azt, valamint alhasi görcsöket okozhat.

Mivel mi nők évtizedekig menstruálunk, az eldobható intimhigiéniai termékek használatával komoly veszélynek vagyunk kitéve. Ráadásul nagyon sokan küzdenek ilyen-olyan visszatérő nőgyógyászati panaszokkal (pl. hüvelyszárazság, gombásodás, ekcéma), amelyek egy része szintén ezen eldobható termékek használatára vezethető vissza.

A mosható betétek már nem olyanok, mint nagymamáink korában. Olyat célszerű választani, aminek a bőrrel érintkező felülete puha, OEKO-TEX tanúsítvánnyal vagy GOTS minősítéssel rendelkező textilből készül. Megfelelően kezelve és mosva az élettartamuk 5 év is lehet. Használatuk egyszerű: hideg vizes öblítés után elegendő a fehérneműkkel együtt kimosni őket, amikor amúgy is indítanál egy mosást.

 

 

 

2. Menstruációs bugyi

Lényegében olyan, mint egy hétköznapi fehérnemű, azzal a különbséggel, hogy rendkívül innovatív, netán antibakteriális, ezüstionos, szagzárós textilek felhasználásával készül és nagy kapacitású nedvszívó mag, valamint nedvességzáró anyag kerül bevarrásra. Itt is fontos szempont, hogy a bőrrel érintkező rész OEKO-TEX tanúsítvánnyal vagy GOTS minősítéssel rendelkező bőrbarát textil legyen.


  

Használhatók intimkehely mellé kiegészítő védelemként, vagy a nagyobb nedvszívó képességgel rendelkező változatok önmagukban is, erősebb vérzés esetén. Éjszakára is szuper alternatíva; a derékig bevarrt nedvszívó magos és nedvességzárós változat atombiztos megoldás, az átázás elkerülhető vele. Különösen olyan hölgyeknek nyújt magabiztos védelmet, akik nagyon előre vagy hátrafelé véreznek.

Sportoláshoz is használhatók a menstruációs bugyik. Többféle fazonban kaphatók: bikini, boyshort, brazil bugyi, tanga.

3. Menstruációs fürdőruha alsó / fürdőbugyi

Menstruációs fürdőbugyi: jóval több mint egy szimpla fürdőruha.

Azon nőknek készült, akik teljes lelki nyugalomban szeretnék élvezni a vakációjukat; vízparton pihenve, vízisportoknak hódolva vagy a szálloda medencéjében úszkálva.

Beépített nedvességelvezető, nedvszívó és nedvességzáró rétegének köszönhetően stresszmentesen élvezheted a vakációd minden pillanatát.

Kiváló minőségű anyagokból készült, könnyen tisztítható, tisztán tartható a hosszú élettartam érdekében.

Nincs többé kényelmetlen, vízzel telített tampon vagy betét, a menstruációs fürdőruha minden igényt kielégít.

️ Kiváló nedvszívó

️ Közepes erősségű vérzéshez fejlesztve

 Szivárgás-, szag- és nedvességelvezető technológia

 Mérgező anyagok nélkül

 

A mosható női betétek és menstruációs bugyik előnyei:

  • Vegyszerektől mentesek, nem irritálnak.
  • Kényelmesek, extra nedvszívó képességgel rendelkeznek.
  • Többféle divatos fazon és minta közül választhatsz, a ciklusod erősségéhez igazodva.
  • Lecsökkented a háztartási hulladék mennyiségét.
  • Nem kell aggódni a kellemetlen szagoktól; a mosható termékekhez kaphatók különféle nedvesség- és szagzárós neszeszerek, amelyekben biztonsággal szállíthatók a használt termékek. Napközbeni / útközbeni cserénél így nem kell bajlódni a termékek kezelésével és öblítésével, mindez ráér otthon.
  • Az oldalt kapcsos menstruációs bugyik cseréje gyerekjáték, nem kell nekivetkőzni nadrágviselés esetén sem.

 

 

Timo design® média megjelenések:

 

 

Itt találod a Timo design® termékeket: