Egyedi párduc mintás menstruációs bugyi,
avagy hulladékmentes és egészségtudatos havi vérzés

Párduc mintás brazil menstruációs bugyi, enyhe vérzéshez

Brazil bugyi fazon: átmenet a tanga és a bikini bugyi fazon között, amolyan "féltanga", ez a legtalálóbb megfogalmazás rá. Kívül egyszínű fekete vagy párduc mintás fitness anyag, belül fekete biopamut érintkezik a bőrrel, középső réteg nedvszívó és nedvességzáró réteg is egyben. Ezzel a textillel csak a Timo design termékeknél találkozhatsz.

Párduc mintás és fekete brazil szabású bugyik

A Timo design® női intimhigiéniás termékei olyan modern menstruációs bugyik és mosható női betétek, amelyek kényelmes és megbízható alternatívát jelentenek számodra, legyen szó enyhe, közepes vagy erős havi vérzésről, a nap bármely szakában, éjjel-nappal.

Brazil szabású párduc mintás menstruációs bugyi

 

Liocell anyagból készült, cellás, méhsejtmintás antibakteriális anyagának köszönhetően egyenletesen eloszlik a nedvesség a bugyi belsejében.
Liocell jellemzői:

 • cellás kialakításának köszönhetően a nedvesség (vér) nem egy helyre koncentrálódik az alsóneműben, hanem egyenletesen eloszlik a bugyi belsejében
 • 100%-ban természetes és környezetbarát anyag (biológiailag lebomló cellulóz), eukaliptusz fából nyerik
 • rendkívül puha, lélegző, vízzáró és kiváló nedvszívó
 • tartós, megújuló anyag
 • a selyemnél is lágyabb, hűvösebb, mint a vászon, és nedvszívóbb, mint a pamut
 • 50%-kal jobb nedvszívó képességű a pamutnál
 • meggátolja a baktériumok szaporodását

 

Az első olyan hazai márka, amely menstruációs tanga bugyit készített. Vagyis olyan tanga fazonú menstruációs alsóneműt, amely nemcsak tisztasági bugyiként használható a mindennapokban, hanem menstruációs fehérneműként is magabiztosan megállja a helyét a havi vérzésed enyhébb, gyenge napjain.

 

 

  

timodesign.hu; info@timodesign.hu

 

Bemutatkozás:

Major-Megyeri Tünde vagyok, a Timo design® zero waste márka megálmodója, tulajdonosa, a termékek tervezője és készítője is egyben. A márka 2015-ben született, fő profilja egyedi menstruációs bugyik és mosható női betétek készítése.

Eredeti végzettségem orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus. Évekig egészségügyben, illetve vegyiparban dolgoztam, valamint kutatóként. Fő szakterületem a mikrobiológia.

Az eldobható egészségügyi betétek, tamponok nedvszívó képességéért a bennük található nátrium-poliakrilát felel. Ez a vegyület képes a nedvességet felvenni és megtartani, akár a tömegének több százszorosát is.

Ezt a tulajdonságát használják ki eldobható betétek, tamponok és pelenkák gyártásánál. Azonban azt kevesen tudják, hogy a nátrium-poliakrilát rendkívül mérgező; belélegezve, bőrrel érintkezve, lenyelve súlyos egészségkárosodást okozhat. Egyes kutatások szerint negatívan befolyásolhatja a női ciklust; elnyújthatja azt, valamint alhasi görcsöket okozhat.

 

Mivel mi nők évtizedekig menstruálunk, az eldobható intimhigiéniai termékek használatával komoly veszélynek vagyunk kitéve. Ráadásul nagyon sokan küzdenek ilyen-olyan visszatérő nőgyógyászati panaszokkal (pl. hüvelyszárazság, gombásodás, ekcéma), amelyek egy része szintén ezen eldobható termékek használatára vezethető vissza.

Nekik jelenthet alternatív megoldást a bőrbarát, Oeko-Tex Standard és GOTS (Globális Organikus Textil-szabvány) minősítésű textilekből készült menstruációs bugyik és mosható női betétek használata. Vevői visszajelzések alapján a korábbi panaszok zöme megszűnt vagy jelentősen mérséklődött rövid időn belül. A saját tapasztalatom is ugyanez.

Beszéljenek a számok: egy nő élete során átlagosan 3000 napot, azaz több mint 8 évet menstruál. Ez idő alatt kb. 12 ezer eldobható intimhigiéniás terméket (tampont vagy betétet) használ el, ami körülbelül 150 kg hulladékot jelent fejenként.

Miért fontos mindez?
A menstruációs termékek 90%-a műanyag: egyetlen betét annyi műanyagot tartalmaz, mint négy nejlonszatyor. Vagyis ha a környezettudatosságról és az általunk termelt hulladék csökkentéséről van szó, elkerülhetetlen beszélni róla.

A környezettudatosság nagyon lényeges szempont számunkra, hiszen miért kellene a szemétbe dobni évente több száz betétet vagy tampont, amikor sokkal humánusabb és környezetkímélőbb megoldás is létezik erre?

Cikk a Timo design®-ról, menstruációs termékekről:

Miért válaszd a Timo design® menstruációs bugyikat és mosható női betéteket?

 • Vegyszerektől mentes, nem irritál
 • Kényelmes, extra nedvszívóképességgel
 • Többféle divatos fazon és minta közül választhatsz, a ciklusod erősségéhez igazodva
 • Termékeink kis szériában, nagy odafigyeléssel, szívvel-lélekkel készülnek, kiváló minőségben
 • Innovatív textilekkel dolgozunk a lehető legnagyobb komfort eléréséért, valamint hogy a termékek strapabíróak, tartósak legyenek
 • Lecsökkented a háztartási hulladékot

 

Termékeinket az egészséged és a környezeted védelmében megtalálod itt

 

 

 

  

timodesign.hu; info@timodesign.hu

"Nagyon meg vagyok elégedve a mosható betétekkel. Kényelmes,
pont bele passzol a fehérneműbe. A 2ik után biztos fogok még
vásárolni tőle. Köszönöm Tündi... :) :)"

"Az összes betétem innen van. Imádom mind.♥♥"

"Szépen kidolgozott, jó minőségű termékek,
kommunikatív & kedves eladó! Öröm garantált! ;)"


"Nagyon segítőkész hölgy és gyönyörű, kényelmes betéteket
készít. Akinek ajánlottam eddig a mosható betétet, mindenkinek
őt mondtam, hogy tőle rendeljenek először :D"


"5 csillag"

♥ Made with Love, made in Hungary ♥