Zero waste menstruáció, avagy hulladékmentes és egészségtudatos havi vérzés

Strapabíró, fiatalos, csábos Timo design® menstruációs fehérneművel a menstruációd ideje alatt, mindezt igen erős nedvszívó képességgel, átázás és kellemetlen szagok nélkül.


A Timo design® női intimhigiéniás termékei olyan modern menstruációs bugyik és mosható női betétek, amelyek kényelmes és megbízható alternatívát jelentenek számodra, legyen szó enyhe, közepes vagy erős havi vérzésről, a nap bármely szakában, éjjel-nappal.

 

Az első olyan hazai márka, amely menstruációs tanga bugyit készített. Vagyis olyan tanga fazonú menstruációs alsóneműt, amely nemcsak tisztasági bugyiként használható a mindennapokban, hanem menstruációs fehérneműként is magabiztosan megállja a helyét a havi vérzésed enyhébb, gyenge napjain.

Az eldobható egészségügyi betétek, tamponok nedvszívó képességéért a bennük található nátrium-poliakrilát felel. Ez a vegyület képes a nedvességet felvenni és megtartani, akár a tömegének több százszorosát is.

Ezt a tulajdonságát használják ki eldobható betétek, tamponok és pelenkák gyártásánál. Azonban azt kevesen tudják, hogy a nátrium-poliakrilát rendkívül mérgező; belélegezve, bőrrel érintkezve, lenyelve súlyos egészségkárosodást okozhatEgyes kutatások szerint negatívan befolyásolhatja a női ciklust; elnyújthatja azt, valamint alhasi görcsöket okozhat.

 

Mivel mi nők évtizedekig menstruálunk, az eldobható intimhigiéniai termékek használatával komoly veszélynek vagyunk kitéve. Ráadásul nagyon sokan küzdenek ilyen-olyan visszatérő nőgyógyászati panaszokkal (pl. hüvelyszárazság, gombásodás, ekcéma), amelyek egy része szintén ezen eldobható termékek használatára vezethető vissza.

Nekik jelenthet alternatív megoldást a bőrbarát, Oeko-Tex Standard és GOTS (Globális Organikus Textil-szabvány) minősítésű textilekből készült menstruációs bugyik és mosható női betétek használata. Vevői visszajelzések alapján a korábbi panaszok zöme megszűnt vagy jelentősen mérséklődött rövid időn belül. A saját tapasztalatom is ugyanez.

Beszéljenek a számok: egy nő élete során átlagosan 3000 napot, azaz több mint 8 évet menstruál. Ez idő alatt kb. 12 ezer eldobható intimhigiéniás terméket (tampont vagy betétet) használ el, ami körülbelül 150 kg hulladékot jelent fejenként.

Miért fontos mindez?
A menstruációs termékek 90%-a műanyag: egyetlen betét annyi műanyagot tartalmaz, mint négy nejlonszatyor. Vagyis ha a környezettudatosságról és az általunk termelt hulladék csökkentéséről van szó, elkerülhetetlen beszélni róla.

A környezettudatosság nagyon lényeges, hiszen miért kellene a szemétbe dobni évente több száz betétet vagy tampont, amikor sokkal humánusabb és környezetkímélőbb megoldás is létezik erre?

Cikk a Timo design®-ról, menstruációs termékekről:

Miért válaszd a Timo design® menstruációs bugyikat és mosható női betéteket?

  • Vegyszerektől mentes, nem irritál
  • Kényelmes, extra nedvszívóképességgel
  • Többféle divatos fazon és minta közül választhatsz, a ciklusod erősségéhez igazodva
  • Termékeink kis szériában, nagy odafigyeléssel, szívvel-lélekkel készülnek, kiváló minőségben
  • Innovatív textilekkel dolgozunk a lehető legnagyobb komfort eléréséért, valamint hogy a termékek strapabíróak, tartósak legyenek
  • Lecsökkented a háztartási hulladékot

 

Volna kedved egy nagyot lépni az egészséged és a környezet védelmében?

 

 

 

  

timodesign.hu; info@timodesign.hu

"Nagyon meg vagyok elégedve a mosható betétekkel. Kényelmes,
pont bele passzol a fehérneműbe. A 2ik után biztos fogok még
vásárolni tőle. Köszönöm Tündi... :) :)"

"Az összes betétem innen van. Imádom mind.♥♥"

"Szépen kidolgozott, jó minőségű termékek,
kommunikatív & kedves eladó! Öröm garantált! ;)"


"Nagyon segítőkész hölgy és gyönyörű, kényelmes betéteket
készít. Akinek ajánlottam eddig a mosható betétet, mindenkinek
őt mondtam, hogy tőle rendeljenek először :D"


"5 csillag"

♥ Made with Love, made in Hungary ♥