Mosási tudnivalók

Mosható női betétek és menstruációs bugyik kezelése és mosása

A termékek minőségének és tulajdonságainak megőrzéséhez fontos betartani az alábbi irányelveket:

Első használat előtt célszerű az új terméket kimosni, kiöblíteni.

Használat után a betétet / menstruációs bugyit öblítsd ki hideg vízzel. Szükség (foltok) esetén marhaepe- vagy mosószappannal dörzsöld be a foltot, hagyd rajta 5-10 percig, majd újra öblítsd ki hideg vízzel.

Ezután mosás maximum 40°C-on, enzimmentes mosószerrel (mosógépben, mosóhálóban).

A mosószerben lévő enzimek (különösen a celluláz enzim) károsítják a cellulózrostokból felépülő textilszálakat (pamut, biopamut, modal). A mosószer szappantartalma ne haladja meg az 5%-ot, mivel tömítheti a textilszálakat, ezáltal csökkenhet a betét nedvszívó kapacitása.

Öblítő használata kerülendő, mert úgyszintén csökkentheti a termék nedvszívó képességét, azonfelül bőrirritáló is lehet.

Ne használj fehérítőt (és ecetet se pl. öblítéshez), mivel károsítja a nedvességzáró réteget.

Mosószódával, mosódióval, valamint nátrium-perkarbonáttal való mosás nem ajánlott!

A mosószóda lerakódik a textilszálak közé, roncsolja azokat. A mosódió magas szaponin tartalma miatt kerülendő, ugyanis a szaponin eltömíti a textilszálakat, ezáltal csökken a mosható női betét / menstruációs bugyi nedvszívó kapacitása.

A nátrium-perkarbonát nem más, mint mosószóda (nátrium-karbonát) és hidrogén-peroxid vegyülete. Vízben oldódva a nátrium-perkarbonátból mosószóda, víz, valamint aktív oxigén keletkezik.

A betétek, menstruációs bugyik nem szárítógépezhetők, nem vasalhatók!

Világos színű betétnél, ha nem jött ki teljes mértékben a folt, akkor se aggódj! Tedd ki napra, az UV-sugarak remek folteltávolítók. Eredmény: száradás után foltmentes betét.

Extra mosási tipp: a betéteket / menstruációs bugyikat nem muszáj egyesével kiöblítened, kimosnod használat után, ezt megteheted egyben is a ciklusod végén. Addig tárolhatod őket "szárazon" (öblítés nélkül) egy nedvességzárós tasakban. Ne aggódj, ki fognak jönni a foltok és tiszták lesznek a betétek!

Webáruház készítés