Egyedi design  *  Innovatív textilek  *   Kisszériás termékek  *  Ingyenes szállítás 35000 Ft felett

Kérdésed van? Írj nekünk az info@timodesign.hu e-mail címre!

Küldetésünk

Köszöntünk a Timo design egészségvédő, valamint zero waste termékek oldalán!


Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, mivel foglalkozik a Timo design márka és milyen termékekkel találkozhatsz itt a webshopban.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk az info@timodesign.hu E-mail címre.

Nos, jöjjön akkor a bemutatkozás! 

     

A márkáról

Major-Megyeri Tünde a Timo design márka alapítója, tulajdonosa, a termékek tervezője és készítője is egyben. Aki törődik a saját és mások gyermekeinek, valamint családok egészségével és jövőjével, illetve fontos számára, hogy a háztartási hulladékot a lehető legkisebb mértékűre csökkentse. A márka 2015-ben született, fő profilja egyedi menstruációs bugyik, mosható női betétek illetve mosható pelenkák tervezése, készítése.

Tünde a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus szakon. Évekig egészségügyben (központi laboratóriumban végzett különféle vérvizsgálatokat), illetve vegyiparban dolgozott. Fő szakterülete a hematológia és a mikrobiológia. Kutatóként, közös munka keretén belül ismerkedett meg Magyarország vezető endometriózis specialistájával, akitől sokat tanult nőgyógyászati vonatkozásban is. Ezáltal nemcsak készítőként, hanem egészségügyi szakemberként is rálátása van ezen női intimhigiéniás termékek egészségvédelemben játszott kiemelkedő szerepére.

Azt valljuk, hogy a zero waste menstruációra való nevelés már gyermekkorban kell, hogy elkezdődjön. Szerencsére egyre több hölgy (anyuka) tér át az egyszer használatos menstruációs eszközökről a hulladékmentes intimhigiéniás termékekre. Ezen anyukák értelemszerűen megosztják lányaikkal azon infót, hogy milyen zero waste alternatívák, menstruációs eszközök vannak: intimkehely, menstruációs bugyi, mosható női egészségügyi és tisztasági betét.

Sokat segíthetnek az iskolai felvilágosító előadások, könyvek, kisfilmek, az őszinte, személyes beszélgetés. Komoly szerep jut a védőnőknek, valamint az iskolai biológia tanároknak is.

Azon fáradozunk, hogy egyre több nőgyógyászhoz, egészségügyi szakemberhez eljusson a mosható női intimhigiéniás termékek jó híre, egészségvédelemben betöltött kiemelkedő szerepe.

A Timo design menstruációs bugyi és mosható női betét márka célul tűzte ki a nők "piros betűs napjainak" zöldebbé és egészségesebbé tételét, vagyis a hulladékmentes és egészségtudatos menstruációt.

Tünde 2013-ban elkezdett egy Stylist tanfolyamot, 2014. decemberében sikeres vizsgát tett. A tanfolyamon tanultakat (alapanyag-ismeret, színelmélet, divattrendek, kollekció összeállítás) azóta is alkalmazza a munkája során.

A természet szeretete, környezet védelme gyermekkora óta megvan, szabadidejében szívesen kirándul, túrázik.

Timo-design Matyó

 

  Timo-design természes, fenntartható

 

Miért fontos az amit csinálunk?

Gondolj bele, naponta hány pelenkát, törlőkendőt, papírzsebkendőt dobsz ki a kukába? Havonta mennyi eldobható tisztasági / egészségügyi betétet használsz el? Emiatt hányszor kell üríteni a szemetest? Ráadásul ezzel folyamatosan mérgezzük az egyetlen Földünket és hamarosan ellep minket a szemét.

Mit ajánlunk?

Egyedi, kézműves, kiváló minőségű és persze, ami a legfontosabb, újrahasznosítható, újra használható termékeket, amelyek segítséget nyújtanak, nemcsak anyukáknak, hanem minden környezetére figyelő és a jövőt féltő nőnek, családnak.
E termékek között megtalálhatók egyénre szabott, különféle mintás mosható női betétek,  menstruációs bugyik, mosható pelenkák, zsebkendők, szalvéták, bébi- és gyermekruházat, szóval minden, ami megkönnyítheti egy környezettudatos anyuka / család életét. Mindegyik termék bőrbarát és kiváló minőségű Oeko-tex standard, vagy GOTS minősítésű textilből készül. 
A férjedet / párodat még nem győzte meg? Csak mondd neki, hogy mostantól nem kell kivinnie a szemetet és a családi büdzsében is több marad! 

A termékekre 6 hónap garancia van, varrásból és patentozásból eredő hibákra.