A Ganoderma gomba (Ganoderma lucidum, pecsétviaszgomba, linghzi, reishi) Ázsia különböző meleg és nedves területein tenyészik. Ez a gomba évezredek óta a keleti orvostudomány egyik alapvető összetevője. Hatóanyagai elősegítik, hogy a szervezet megfelelően felkészüljön és ellenálljon a toxikus anyagok, a vírusok, fertőzések, a különféle fizikai sérülések és pszichológiai stresszhatásoknak. Az egyik legtöbb területen alkalmazható gyógygomba. Erős méregtelenítő, immunserkentő hatású, javítja a méregtelenítő szervek, különösen a máj működését, csökkenti a gyulladásokat, védi a szívet és az érrendszert, oldja a stresszt, a szorongást, növeli a fertőzésekkel, betegségekkel szembeni védekezőképességet.
Bio, vegán, mesterséges ízesítő-, színezék- és tartósítószer-mentes, GMO-mentes, BSE/TSE-mentes, allergénmentes, nem besugárzott. Zsírmentes nátriummentes / sómentes, gazdag élelmi rostban.
Mikor ajánlott a Bio Ganoderma gombapor fogyasztása?
- az immunrendszer megfelelő működésének támogatására
- legyengült szervezet felerősítésére
- gyakori betegeskedés, visszatérő fertőzések esetén
- betegség, műtét utáni lábadozáskor
- szív- és érrendszeri problémákra
- májkárosodásra, májgyulladásra
- légúti megbetegedésekre, asztmára
- magas vérnyomásra
- magas koleszterinszintre
- magas vércukorszintre
- fáradékonyság, kimerültség esetén
- sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek
- kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére
- ha valaki fogyni szeretne
Mennyit és hogyan érdemes a ganoderma gombából fogyasztani?
- Napi egy-két kávéskanál őrleményt elkeverünk forró folyadékba (teába, kávéba). A forró víz fokozza a gomba hasznosulását!
- Főzet is készíthető belőle: teafilter papírba tesszük a kávéskanál ganoderma gomba őrleményt. Leforrázzuk 2 dl forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt, citrommal ízesítjük, mert a C-vitamin fokozza a termék összetevőinek biohasznosulását.